Mexikói palacsinta avokádóval

Adag: 11 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 és fél dkg sima liszt
6 ¾ dl író
5 és fél db tojás
13 ¾ dkg kukoricaliszt
teáskanál sütőpor
¼ teáskanál
2 ¾ teáskanál kristálycukor
8 és ¼ dkg olvasztott vaj
vagy
8 és ¼ dkg olaj
A tálaláshoz:
4 ⅔ dl tejföl
A töltelékhez:
1 teáskanál chiliszósz
2 ¾ nagy érett avokádó
22 szál finomra vágott újhagyma
5 és fél db érett, finomra aprított paradicsom
5 és fél teáskanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sárga polentát, a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk. Az írót, a tojást és a vajat addig keverjük, amíg összeáll. A polentás keverékhez adjuk. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Fóliával letakarva 20 percre félretesszük.

2. Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kivesszük, a húsát tálba tesszük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagyma felét. Belekeverjük a paradicsomot, a chiliszószt, a citromlét, a sót és a borsot. Jól kikeverjük, 20 percre behűtjük.

3. Egy kisebb serpenyőt kikenünk olajjal. Felhevítjük, majd annyi tésztát öntünk bele, hogy vékonyan elborítsa a serpenyő alját. Közepes lángon aranysárgára sütjük az alját. Megfordítjuk, megsütjük a palacsinta másik oldalát. Tálra csúsztatjuk; letakarjuk egy tányérral vagy konyharuhával, és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy sütjük ki, közben a serpenyőt újraolajozzuk, ha szükséges. Mindegyik palacsintára teszünk az avokádós töltelékből, és összehajtjuk. Tejföllel és a maradék újhagymával megszórva kínáljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Mexikói palacsinta avokádóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1959 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Mexikói palacsinta avokádóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
google+