Farfalle tonhallal és tejszínes gombával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Farfalle tonhallal és tejszínes gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
13 dkg csiperkegomba
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
6 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg a farfalle fő, nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és lassú tűzön állandóan kevergetve puhára pároljuk.

3. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és 2 percig együtt főzzük, majd aláöntjük a tejszínt. Ha felforrt, takarékra vesszük, és addig főzzük, amíg a mártás sűrűsödni nem kezd.

4. Hozzáadjuk a leszűrt, áttört konzerv tonhalat, a citromlevet, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Állandó keverés mellett óvatosan összemelegítjük, majd a tésztára öntjük ás összeforgatjuk.

Tonhal helyett lecsepegtetett, összetört konzerv lazacot is használhatunk.
Farfalle tonhallal és tejszínes gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Farfalle tonhallal és tejszínes gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recept beküldése