Spagetti marinara

Tengerész spagetti

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg nyers rák
13 dkg tintahal
12 db friss fekete kagyló
38 dkg spagetti
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
3 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
dl fehérbor
dl halleves
A paradicsommártáshoz:
1 csipet cayenne-bors
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál kristálycukor
1 és ¼ dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
vagy

Elkészítés:

1. A friss kagylót megtisztítjuk, alaposain ledörzsöljük. A nyitott vagy sérült kagylókat kidobjuk.

2. A paradicsommártáshoz közepes méretű lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a finomra vágott hagymát, a felszeletelt sárgarépát, és közepes tűzön kb. 10 percig pirítjuk, hogy a zöldség egy kis színt kapjon. Hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilipaprikát, a zúzott fokhagymát, a konzervparadicsomot. Felöntjük a borral, majd cukorral, sóval, cayenne-borssal ízesítjük, és időnként megkeverve 30 percig főzzük.

3. Közben egy nagyobb fazékban felmelegítjük a bort a hallével és a fokhagymával együtt, beletesszük a megtisztított friss kagylót, lefedjük, és erős tűzön 3-5 percig rázogatjuk – 3 perc elteltével elkezdjük kiszedni a már kinyílt kagylókat; félretesszük. 5 perc után kidobjuk azokat, melyek nem nyíltak ki; a boros hallevet félretesszük.

4. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk. Közben serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és 2 percig állandóan kevergetve pirítjuk a szeletekre vágott tintahalat, a kockára vágott halfilét és a megtisztított, kierezett rákot. Ha kész, a félrelett hallevet, a friss kagylót, a megpirult tintahalat, halat, rákot a petrezselyemmel és a leszűrt konzervkagylóval együtt óvatosan a paradicsomszószhoz keverjük, összemelegítjük, majd a tésztát is vigyázva beleforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Spagetti marinara
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti marinara
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó