Ropogós gombás palacsinta



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót közepes tálba szitáljuk; mélyedést nyomunk a közepébe. Fokozatosan hozzáadjuk az összekevert tejet és tojást. Addig keverjük, amíg az összes folyadékot felveszi, és csomómentes lesz. Hozzáadjuk az olajat és a metélőhagymát. Fóliával letakarva 20 percig pihentetjük. Félreteszünk 1/3 csészényi tésztát. A többi tésztából 2-3 evőkanálnyit vékonyan kiolajozott palacsintasütőbe öntünk; egyenletesen szétterítjük a serpenyőben. Közepes hőmérsékleten 1 percig sütjük, vagy amíg az alja aranysárga lesz. Megfordítjuk a palacsintát, megsütjük a másik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és konyharuhával vagy tányérral letakarva melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, a serpenyőt szükség esetén újraolajozzuk.
2. Serpenyőben olajat hevítünk, és puhára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, 2-3 percig pirítjuk, majd belekeverjük a tejszínt, a sót, a borsot és a sajtot; hagyjuk hűlni.
3. A palacsintákat egyenként tányérra tesszük. Minden palacsinta egyik felén elterítünk egyenletesen 1 evőkanálnyi gombás tölteléket úgy, hogy a szélén 1 cm-es szegély maradjon. A félretett tésztával bekenjük a palacsinta szegélyét. A palacsinta üres felét ráhajtjuk a gombás keverékre. Így töltjük meg az összes palacsintát. A megtöltött palacsintákat vékonyan megkenjük a maradék tésztával, és meghintjük zsemlemorzsával.
4. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A töltött palacsinták egyik, majd másik oldalát is aranysárgára sütjük benne. Papírtörlőre szedjük őket.