Ropogós gombás palacsinta

Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 dkg zsemlemorzsa
3 db kissé felvert tojás
1 csipet
2 evőkanál finomra vágott, friss metélőhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 ¾ dl tej
9 dkg sima liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A töltelékhez:
40 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
½ teáskanál bors
¼ teáskanál
1 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál tejszín

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót közepes tálba szitáljuk; mélyedést nyomunk a közepébe. Fokozatosan hozzáadjuk az összekevert tejet és tojást. Addig keverjük, amíg az összes folyadékot felveszi, és csomómentes lesz. Hozzáadjuk az olajat és a metélőhagymát. Fóliával letakarva 20 percig pihentetjük. Félreteszünk 1/3 csészényi tésztát. A többi tésztából 2-3 evőkanálnyit vékonyan kiolajozott palacsintasütőbe öntünk; egyenletesen szétterítjük a serpenyőben. Közepes hőmérsékleten 1 percig sütjük, vagy amíg az alja aranysárga lesz. Megfordítjuk a palacsintát, megsütjük a másik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és konyharuhával vagy tányérral letakarva melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, a serpenyőt szükség esetén újraolajozzuk.

2. Serpenyőben olajat hevítünk, és puhára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, 2-3 percig pirítjuk, majd belekeverjük a tejszínt, a sót, a borsot és a sajtot; hagyjuk hűlni.

3. A palacsintákat egyenként tányérra tesszük. Minden palacsinta egyik felén elterítünk egyenletesen 1 evőkanálnyi gombás tölteléket úgy, hogy a szélén 1 cm-es szegély maradjon. A félretett tésztával bekenjük a palacsinta szegélyét. A palacsinta üres felét ráhajtjuk a gombás keverékre. Így töltjük meg az összes palacsintát. A megtöltött palacsintákat vékonyan megkenjük a maradék tésztával, és meghintjük zsemlemorzsával.

4. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A töltött palacsinták egyik, majd másik oldalát is aranysárgára sütjük benne. Papírtörlőre szedjük őket.

Úgy a legfinomabb, ha a morzsát száraz kenyérből, frissen készítjük.
A palacsintákat magukban, paradicsommártással vagy készen kapható, olasz tésztákhoz való mártással kínáljuk.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ropogós gombás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1849 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Ropogós gombás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
most van szezonja