Gombás-csirkés lasagnette

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás-csirkés lasagnette
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg csiperkegomba
vagy
40 dkg lasagnette
2 és fél dkg vaj
dl tej
5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál friss, apróra vágott tárkony
vagy
½ teáskanál szárított tárkony
néhány ág friss tárkony
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A tejet a tárkonnyal felforraljuk, majd a tűzről levéve leszűrjük, és félretesszük.

2. A tésztát nagy fazék, forrásban lével, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

3. Amíg a lasagnette fő, felolvasztjuk a vajat, megpároljuk a megtisztított, egészben hagyott fokhagyma gerezdeket, a szeletekre vágott csirkét és a vékonyra szelt gombát. Ha a csirkehús átsült, kivisszük és kidobjuk a fokhagymát.

4. A ragut szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. 10 másodpercig a tűzön kevergetjük, majd felöntjük a tejszínnel és a tárkonyos tejjel. Ha felforrt, takarékra vesszük, és addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik. A mártást a kifőtt tésztára merjük, és friss tárkonnyal díszítjük.

Gombás-csirkés lasagnette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Gombás-csirkés lasagnette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recept beküldése