Csirkés tészta pesto mártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés tészta pesto mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg pesto szósz
1 kisebb grillcsirke
25 dkg penne
vagy
25 dkg fusilli
½ csokor csíkokra vágott bazsalikom
6 dkg kimagozott olajbogyó
13 dkg dióbél
4 szelet szalonna
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente} főzzük, majd leszűrjük.

2. Amíg a tészta fő, lebőrözzük a csirkét, majd a csontról levágva, falatnyi darabkákra vágjuk, és nagyobb tálba tesszük.

3. A dióbelet 2-3 percre forró grillsütőbe tesszük. Ha kihűlt, nagyobb darabokra vágjuk.

4. A szalonna bőrét levágjuk, és grillsütőben 3 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kihűlt, felaprítjuk, összekeverjük a tálban lévő csirkével, a dióval, a félbevágott koktélparadicsommal és a vékony szeletekre vágott olajbogyóval.

5. A tésztát is a csirkéhez keverjük, ráöntjük a pesto mártást és a friss bazsalikomot, és jól összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten, parmezán sajtforgáccsal a tetején tálaljuk.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál hámozott, pirított mandula vagy
3 evőkanál pirított fenyőmag
0.5 teáskanál
1.3 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg friss bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. A fenyőmagokat vastag falú serpenyőben, kis lángon 2-3 percig, állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk, és félretesszük hűlni. A kihűlt, pirított magvakat, a bazsalikomlevelet, a megtisztított fokhagymát, negyed teáskanál sót és a kétféle sajtot turmixgépben 20 másodpercig keverve finomra aprítjuk (1. kép). Az edény falára tapadt darabokat lekaparjuk.

2. Járó motor mellett fokozatosan, egyenletesen vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat (2. kép), amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá frissen őrült fekete borsot is.

Csirkés tészta pesto mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Csirkés tészta pesto mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek