Bolognai spagetti

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bolognai spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál kristálycukor
3 ¾ dl vörösbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál apróra vágott halványító zeller
1 szál apróra vágott sárgarépa
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Mély lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, majd 5 percig, lassú tűzön pirítjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított hagymát, az apróra vágott répát, és a halványító zellert. Akkor jó, ha a zöldségek aranyszínűre pirultak.

2. Hozzáadjuk a darált húst, és jól átpirítjuk, közben gyakran kevergetjük. Felöntjük a marhahúslevessel és a borral, beletesszük a paradicsomot (40 dekás dobozokat vegyünk), a cukrot és a petrezselymet.

3. Felforraljuk, majd takarékra állítva 90 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

4. Amíg a mártás fő, elkészítjük a tésztát: nagy fazék, forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit. Lecsepegtetjük, és a tányérokba tesszük. Fontos, hogy a tésztát csak akkor főzzük ki, amikor a mártás már majdnem kész. Tálaláskor a mártást a tészta tetejére kanalazzuk, és meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bolognai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2332 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Bolognai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél