Santa Fe-pizzácska



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A pizzaalapokat megkenjük a fűszeres paradicsom-salsával.
2. Rátesszük a hagymát, a piros húsú paprikát, a vesebabot és a bazsalikomot.
3. Megszórjuk reszelt mozzarella és cheddar sajttal. Mintegy 15 percig sütjük, amíg a pizzatészta és a sajt aranybarnára pirul. Kukorica-chipsszel, avokádókrémmel (guacamole) és tejföllel díszítve tálaljuk.
Pizzatészta

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).
2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).
3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).
4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.
Guacamole

1. Az avokádót félbevágjuk, a héját és a magját eltávolítjuk.
2. A húsát villával darabosra törjük, majd összekeverjük az újhagymával, a paradicsommal, a citromlével és a borssal.
Paradicsom salsa

Az összes hozzávalót tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Chipsszel kínáljuk.