Santa Fe-pizzácska

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Santa Fe-pizzácska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 és ⅓ dkg kukoricachips
29 és ⅓ dkg tisztított vesebab
4 kisebb pizzalap
¾ dl tejföl
2 dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg reszelt mozzarella sajt
2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
db szeletelt piros húsú paprika
2 ⅔ szál apróra vágott újhagyma
igény szerint guacamole

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A pizzaalapokat megkenjük a fűszeres paradicsom-salsával.

2. Rátesszük a hagymát, a piros húsú paprikát, a vesebabot és a bazsalikomot.

3. Megszórjuk reszelt mozzarella és cheddar sajttal. Mintegy 15 percig sütjük, amíg a pizzatészta és a sajt aranybarnára pirul. Kukorica-chipsszel, avokádókrémmel (guacamole) és tejföllel díszítve tálaljuk.

Pizzatészta

Kép nélkül
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál
1.5 dl víz

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).

2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).

3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).

4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.

Guacamole

Guacamole
1 nagyobb avokádó
1 szál finomra vágott újhagyma
1 kisebb finomra vágott paradicsom
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Az avokádót félbevágjuk, a héját és a magját eltávolítjuk.

2. A húsát villával darabosra törjük, majd összekeverjük az újhagymával, a paradicsommal, a citromlével és a borssal.

Paradicsom salsa

Paradicsom salsa
2 db hámozott, finomra vágott paradicsom
1 db leve és reszelt héja citrom
0.5 teáskanál őrölt feketebors
0.25 db finomra vágott kígyóuborka
0.5 db finomra vágott zöld húsú paprika
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál chiliszósz

Az összes hozzávalót tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Chipsszel kínáljuk.

Santa Fe-pizzácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Santa Fe-pizzácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
twitter