Marokkói bárányragu fusilli tésztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói bárányragu fusilli tésztával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál harissa-öntet
50 dkg kicsontozott báránykaraj
40 dkg fusilli
1 és ¼ dl citromlé
¾ dl olívaolaj
½ teáskanál őrölt cayenni bors
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál őrölt koriander
3 teáskanál őrölt római kömény
4 gerezd zúzott fokhagyma
igény szerint rukkola
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A római köményt, a koriandert, a szegfűborsot, a fahéjat, a cayenne-borsot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlé felét kis tálban összekeverjük, beletesszük a húst, jól megforgatjuk, és lefedve, egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük pácolódni.

2. A paprikát nagyobb darabokra vágjuk. Héjával felfelé forró grillsütőbe tesszük, és 8 percig sütjük. Ha a héja megfeketedett és felhólyagzott, kivesszük. A héját lehúzzuk. A paprika húsát vékony csíkokra vágjuk.

3. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a fusilli tésztát. Leszűrjük, melegen tartjuk.

4. A bárányt kivesszük a pácléből. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál extraszűz olívaolajat, majd a bárányhúst a forró olajon, erős tűzön átsütjük. A húst kivesszük, fóliával letakarjuk.

5. A serpenyőben ismét felforrósítunk 1 teáskanál olajat, és közepes tűzön néhány másodpercig pirítjuk a harissa öntetet. Levesszük a tűzről, és kis, csavaros fedelű üvegbe tesszük, hozzáöntjük a maradék olajat és citromlevet, majd a tetőt rácsavarva jól összerázzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

6. A bárányhúst vékonyan felszeleteljük, összekeverjük a még meleg tésztával, a paprikacsíkokkal és a rukkola (borsmustár) levelekkel, majd az egészet leöntjük a kész harissa öntettel. Melegen tálaljuk.

Harissa

Harissa
4-6 gerezd hámozott fokhagyma
25 dkg szárított piros chilipaprika vagy
25 dkg friss piros chilipaprika
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 evőkanál szárított menta
1 teáskanál

1. Gumikesztyűben eltávolítjuk a félbevágott chilipaprika szárát és magját, a húsát forró vízben 5 percig puhítjuk (a szárított paprikát 30 percig).

2. Lecsepegtetjük, turmixgépbe tesszük.

3. Amíg a chili ázik, egy serpenyőben zsiradék nélkül, kevergetve 1-2 percig pirítjuk a köménymagot, a koriandert és a római köménymagot, amíg érezni kezdjük az illatukat.

4. A háromféle fűszert, a fokhagymát, a mentát és a sót is a turmixgépbe tesszük, és apránként hozzákeverjük az olívaolajat, amíg egyenletes, sűrű krémet kapunk.

Marokkói bárányragu fusilli tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1538 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Marokkói bárányragu fusilli tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista