Pirított chilis marha spagettinivel



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettini tésztát. Leszűrjük, visszatesszük a fazékba, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ismét leszűrjük, újra visszatesszük a fazékba, és 1 evőkanál földimogyoró-olajat keverünk hozzá. Félretesszük.
2. Nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítunk 1 evőkanál mogyoróolajat, és megpároljuk a szeletekre vágott hagymát. Ügyeljünk, hogy ne piruljon meg. Ha megpuhult, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a gyömbért és a chilipaprikát, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott marhahúst, és erős tűzön, állandóan kevergetve barnára pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a szójamártást, a szezámolajat, a felaprított szójababcsírát és a korianderlevelet. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele meg chilipaprikát is. Tovább kevergetve összemelegítjük és egy másik edénybe tesszük. Újra kevés mogyoróolajat töltünk a wokba, beletesszük a kifőtt tésztát, erős tűzön jól átforgatjuk. A húscsíkokat a tészta tetejére halmozva tálaljuk.