Tejfölös-paradicsomos pizza

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl olívaolaj
25 dkg sima liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál porcukor
1 ⅔ dl meleg víz
csipet
A tetejére:
1 és ¼ dl tejföl
5 db érett, vékonyra szeletelt paradicsom
4 és fél dkg marinált olajbogyó
10 ágacska friss kakukkfű
2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
9 dkg ricotta sajt
2 evőkanál olaj
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az alaphoz az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet tálba tesszük, a cukrot feloldjuk. Meleg, huzatmentes helyre tesszük 5 percre, vagy amíg a keverék habzani kezd.

2. A lisztet és a sót dagasztógépbe tesszük, járó motornál beleöntjük az olívaolajat meg az élesztős keveréket, és addig dagasztjuk, míg összeáll. A tésztát vékonyan lisztezett felületre tesszük, és simára dagasztjuk. Kissé kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk, állni hagyjuk úgy másfél óráig, vagy amíg a duplájára dagad. Lenyomjuk a tésztát, és kivesszük a tálból. Átgyúrjuk, és egy 30 cm átmérőjű vagy négy 14 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle, ezeket nem tapadó sütőlemezre tesszük.

3. Összekeverjük a tejfölt, a zöldfűszereket (pl.: bazsalikom, kakukkfű, zsálya) és a ricotta sajtot. Megkenjük vele a tésztát úgy, hogy a szélén 1 cm-es szegély üresen maradjon.

4. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, és 10 percig pirítjuk. Kissé lehűtjük, rákanalazzuk a ricottás keverékre, erre jön a felszeletelt paradicsom és a fokhagyma, az olajbogyó, a kakukkfű és a fekete bors. A méretétől függően 15-30 percig sütjük, amíg ropogós és aranyló lesz.

Tejfölös-paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2405 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Tejfölös-paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
bevásárlólista