Gombás sertésragu mákos pappardelle tésztával

Paprikás-mákos húsos tészta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás sertésragu mákos pappardelle tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál mák
15 dkg szeletelt csiperkegomba
vagy
50 dkg pappardelle
50 dkg sovány, vékonyra szeletelt sertéscomb
vagy
50 dkg sovány, vékonyra szeletelt sertéskaraj
1 csipet cayenne-bors
2 teáskanál mák
2 teáskanál édesnemes pirospaprika
másfél evőkanál napraforgóolaj
2 dkg vaj
3 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál portói bor
3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pappardelle tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba.

2. Felforrósítjuk a vajat és fél evőkanál olajat, majd 6-8 perc alatt óvatosan megpároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a cayenne-borsot, a vékony szeletekre vágott sertéshúst és egy evőkanál finomra vágott friss petrezselymet. Ízlés szerint frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Nagy lángon gyorsan átpirítjuk. Ha a hús megpuhult, aláöntjük a portóit (vagy más, száraz likőrbort), felforraljuk, és 10 másodpercig kevergetjük. Beletesszük a sűrített paradicsomot, a tejfölt, és jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát is, ha kell, fűszerezzük, takarékra vesszük és megpároljuk.

3. A maradék olajat és a mákot elkeverjük a melegen tartott tésztával, és az elkészült paprikás húst a tetejére halmozzuk. Közvetlenül tálalás előtt felaprított friss petrezselyemmel hintjük meg.

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
Gombás sertésragu mákos pappardelle tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Gombás sertésragu mákos pappardelle tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
tippek, fortélyok