Kolbászos-babos rigatoni

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászos-babos rigatoni
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál apróra vágott olasz sertéskolbász
50 dkg rigatoni
40 dkg konzerv vesebab
vagy
40 dkg konzerv tarkabab
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, apróra vágott zsálya
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott kolbászt, és közepes lángon, időnként megkeverve 5 percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk az áttört paradicsomot, a leszűrt babot. Bazsalikommal, zsályával, petrezselyemmel fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd takarékra téve 20 percig főzzük.

3. Amíg a mártás készül, forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, tányérokba osztjuk, és az elkészült mártást a tetejére merjük. Parmezán sajttal meghintve azonnal tálaljuk.

A konzervbab helyett szárazbabot is használhatunk, ez esetben előző este hidegvízbe áztatjuk, leszűrjük, főni tesszük. Ha felforrt, további 20 percig főzzük, hogy teljesen megpuhuljon.
A rigatoni tészta helyett nagyméretű kagylótésztát is használhatunk, az is kiváló ehhez a sűrű mártáshoz.
Az olasz kolbászféléket könnyen felismerhetjük, mert általában durván darált húsból, igen jól kiegyensúlyozott fűszerezéssel készülnek. A kolbász jó íze és állaga az alapanyagok minőségétől függ. Ha egytálételhez, mártáshoz használjuk, a keményebbet válasszuk, amelyben a hús és a zsír aránya közel azonos, darálása egyenletes. Főzés előtt lehúzhatjuk a bőrét, a kolbász alakja így is megmarad. A delikát élelmiszerüzletek némelyikében találhatunk olasz kolbászt, de természetesen a hazait is felhasználhatjuk az olaszos ételekhez.
Kolbászos-babos rigatoni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Kolbászos-babos rigatoni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja