Szalámis-paprikás spagetti

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalámis-paprikás spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
15 dkg fűszeres kolbász
vagy
15 dkg fűszeres szalámi
2 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott szalámit. Közepes lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikát, és további 5 percig pároljuk.

2. Ekkor beletesszük az áttört paradicsomot, felöntjük a borral, és felforraljuk, majd takarékra véve, fedő alatt 15 percig főzzük. A fedőt levéve további 15 percig főzzük, hogy a mártás a kívánt mértékben besűrűsödjön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőfazékba. Az időközben elkészült mártás felét a tésztára öntjük, Jól összekeverjük, és tányérokba szedjük. Tálaláskor a maradék mártást az egyes adagokra öntjük, és azonnal fogyasztjuk.

Szalámis-paprikás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3354 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Szalámis-paprikás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek