Tészta zelleres ököruszállyal

Penne zelleres ököruszállyal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg ököruszály
50 dkg penne
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
6 szem szegfűszeg
3 dkg vaj
dl olívaolaj
2 és fél dl száraz fehérbor
3 dkg fűszeres liszt
1 fej hagyma

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 2-3. fokozat).

2. A hentessel előzőleg feldaraboltatott ököruszály darabjait a fűszeres lisztbe hempergetjük, a felesleget lerázzuk. Nagy lábosban felforrósítjuk az olaj felét, és erős tűzön, kisebb adagokban megpirítjuk az ökörfark darabokat. A kisült húst tűzálló tálba tesszük.

3. A lábost, melyben a húst sütöttük, papírtörlővel tisztára töröljük, majd felforrósítjuk benne a maradék olajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a fokhagymát, és lassú tűzön puhára pároljuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk az áttört paradicsomot, a bort, a szegfűszeget és a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljak, majd az egészet a kisült ökörfark darabokra öntjük.

4. Előmelegített sütőben, lefedve 210-240 percen át sütjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított zellerszárat. Fedő nélkül további 30 percig sütjük. Közben nagy fazék, forrásban levő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, elkeverjük a vajjal és a reszelt parmezán sajttal. Az ököruszályt és a mártást a tészta mellé helyezve tálaljuk.

A fűszeres liszthez a sima lisztet ízlés szerint különböző zöldfűszerekkel, sóval, borssal, szárított, őrölt mustármaggal ízesítjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Tészta zelleres ököruszállyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2027 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tészta zelleres ököruszállyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó