Rántott karfiol

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott karfiol
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
20 dkg fontina sajt
30 dkg karfiol
4 dkg zsemlemorzsa
igény szerint

Elkészítés:

1. A karfiolt rózsáira szedjük, és nagy fazék bő, sós vízben puhára főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert akkor a virágok szétesnek. Alaposan lecsöpögtetjük, és félretesszük, hogy kihűljön.

2. Közben apró kockákra vágjuk a fontina sajtot, és a kockákat óvatosan a karfiol virágja közé dugjuk.

3. Kis tálban felverjük a tojást, és minden egyes karfiolvirágot a tojásba mártunk, majd zsemlemorzsába hempergetünk. Ha a karfiolokat bepaníroztuk, forró olajban, kisebb adagokban aranypirosra, ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk.

Száraz, vörös habzóbor illik hozzá.
Rántott karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Rántott karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
lexikon