Töltött kagyló

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett paradicsom
50 dkg kagyló
2 dkg frissen reszelt parmezán sajt
8 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma

Elkészítés:

1. A kagylót alaposan megtisztítjuk. Amelyik nyitva van, azt kidobjuk, a többit forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak (amelyik a főzés során nem nyílik ki, azt is ki kell dobni). Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd a kagyló húsával együtt tepsibe tesszük.

2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Közben a finomra vágott hagymát az olívaolajon aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított, érett paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint ízesítjük.

3. Minden kisült kagylóhéjba kevés mártást kanalazunk. A zsemlemorzsát összekeverjük a finomra reszelt parmezán sajttal, és ezzel a keverékkel megszórjuk a kagylók tetejét. Az egészet 10 percre a sütőbe tesszük, amíg a zsemlemorzsa ropogós nem lesz.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Töltött kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1869 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Töltött kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél