Csirkeleves tésztával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves tésztával
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg tördelt spagetti
4 dkg friss, összetépkedett bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj
1 fej apróra vágott hagyma
10 dkg gomba
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, a megtisztított gombát felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranysárgára pároljuk az egészen apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csirkét, a gombát, a kisebb darabokra tört spagettit, felöntjük a csirkehúslevessel, és felforraljuk.

2. Ha felforrt, takarékra vesszük, és további 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a bazsalikomleveleket is. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

Eléggé sűrű leves lesz belőle; ha valaki a hígabb leveseket szereti, adjon hozzá valamivel több csirkehúslevest. Legjobb azon forrón fogyasztani.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Csirkeleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1908 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Csirkeleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
ételfotó