Tésztás ratatouille leves

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg fusilli
3 db cukkini
1 db padlizsán
½ teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
igény szerint parmezán sajt

Elkészítés:

1. A padlizsánt felaprítjuk. A keserű íz kivonása érdekében a darabokat tésztaszűrőbe tesszük, jól besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd alaposan leöblítve, papírtörlővel leszárítjuk.

2. Nagyméretű, vastag falú lábosban felmelegítjük az olajat, rajta közepes tűzön, 10 perc alatt aranyszínűre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felaprított paprikát, a lilahagymát, a szeletekre vágott cukkinit és a padlizsánt, és 5 percig állandóan kevergetve pirítjuk.

3. Beletesszük az áttört paradicsomot, a fűszereket, felöntjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, majd takarékra véve további 10 percig főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul. Ekkor beletesszük a tésztát, és még 15 percig főzzük, hogy a tészta is megpuhuljon. Parmezán sajtforgáccsal tálaljuk.

Legjobb, ha rozskenyeret adunk e rendkívül ízletes leves mellé.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tésztás ratatouille leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2042 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tésztás ratatouille leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek