Besamelmártás
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 10 főre
Elkészítés:
A mártást a következőképpen készítjük. Vajból és lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel - habverővel való keverés mellett - felengedjük, ízesítjük, fűszerezzük, és mérsékelt tűzön további keverés mellett jól beforraljuk.
A besamelmártás készítésekor a lisztnek fehérnek kell maradnia, ezért a forró vajban csak "megizzasztjuk".
A besamelmártás egy alapmártás, melyet önmagában nem adunk asztalra. A belőle készíthető mártások: a gratin mártás (mártás csőben sütött ételekhez), a mornay mártás, a sajtmártás és a rákmártás. A szokásosnál sűrűbbre készített besamel mártás, szakmai nevén panád, többféle krokett alapanyaga.