Besamelmártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: beforralás, főzés, rántás
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dl tej
14 dkg vaj
12 dkg liszt
2 dkg
1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

A mártást a következőképpen készítjük. Vajból és lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel - habverővel való keverés mellett - felengedjük, ízesítjük, fűszerezzük, és mérsékelt tűzön további keverés mellett jól beforraljuk.

A besamelmártás készítésekor a lisztnek fehérnek kell maradnia, ezért a forró vajban csak "megizzasztjuk".
A besamelmártás egy alapmártás, melyet önmagában nem adunk asztalra. A belőle készíthető mártások: a gratin mártás (mártás csőben sütött ételekhez), a mornay mártás, a sajtmártás és a rákmártás. A szokásosnál sűrűbbre készített besamel mártás, szakmai nevén panád, többféle krokett alapanyaga.
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1030 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Kép nélkül
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
recept beküldése