Bazsalikomos rákleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bazsalikomos rákleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
50 dkg nyers garnélarák
1 csipet cayenne-bors
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl félszáraz sherry
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál tejszín
3 kisebb szál sárgarépa

Elkészítés:

1. Nagy fazékban felmelegítjük az olajat és a vajat. Rádobjuk a megtisztított, egészbon hagyott fokhagymagerezdeket, a vékonyra szeletelt lilahagymát, és kis lángon 2-3 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra vágott répát és zellert, aranyszínűre pirítjuk – ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg. Beletesszük a finomra vágott petrezselymet, a bazsalikomot és a cayenne-borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, kierezett rákot, és összekeverjük. A fokhagymagerezdeket kivesszük.

3. Meglocsoljuk a sherryvel, és erős tűzön 2-3 percig főzzük. Felöntjük a tyúkhúslevessel, felforraljuk, majd takarékra véve további 3 percig főzzük.

4. A kagylótésztát is hozzáadjuk, és éppen csak puhára (al dente) főzzük. Belekeverjük a tejszínt, sózzuk, és ízlés szerint frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Bazsalikomos rákleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Bazsalikomos rákleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja