Póréhagymás csirkehúsleves csicseriborsóval

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás csirkehúsleves csicseriborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál póréhagyma
12 és fél dkg aprótészta
20 dkg főtt csirkehús
1 csipet cayenne-bors
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A csirkehúslevest nagy lábosban felforraljuk, beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük.

2. Amíg a tészta fő, nagy lábosban felforrósítjuk a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát, és aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy odakapjon! Hozzáadjuk az előzetesen beáztatott, majd lecsöpögtetett csicseriborsót, egy percig pirítjuk, meghintjük a liszttel, és 10 másodpercig tovább pirítjuk, majd az egészet apránként a forrásban lévő húsleveshez keverjük. Fedő alatt puhára főzzük.

3. Frissen vágott petrezselyemmel és cayenne-borssal ízesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül a kifőtt tésztát és a kockára vágott, főtt csirkehúst is a levesbe tesszük, és összemelegítjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Póréhagymás csirkehúsleves csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Póréhagymás csirkehúsleves csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél