Spagetti a tenger gyümölcseivel

Spagetti marinara

Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg nyers garnélarák
3 db kagyló
12 és fél dkg spagetti
¾ dkg vaj
1 evőkanál finomra vágott, friss oregánó
1 evőkanál finomra vágott, friss bazsalikom
dl vörösbor
½ evőkanál paradicsompüré
½ gerezd zúzott fokhagyma
¼ fej hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy lábasban felforrósítunk egy kevés olívaolajat, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, és kis lángon 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsompürét, a felaprított konzervparadicsomot és a paradicsomszószt. Időnként megkeverve 5-10 percig főzzük, majd megfűszerezzük

2. Amíg a mártás fő, egy másik lábosban felmelegítünk fél pohár vizet, beletesszük a megtisztított (1. kép), átmosott kagylót, és lefedve 3-5 percig pároljuk. Akkor jó, ha a kagylók kinyíltak, színük megváltozik. Amelyik nem nyílt ki, kidobjuk. A kagylókat félretesszük, főzővizét a paradicsommártáshoz öntjük.

3. Megforrósított vajon 1-2 percig pirítjuk a felszeletelt tintahalat (előzőleg a fejét levágjuk) (2. kép), a kockára vágott halfilét és a megtisztított, kierezett rákot. Ha az összes halféle átsült, a még meleg paradicsomos mártáshoz adjuk, és óvatosan összekeverjük.

4. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a forró mártással, és azonnal tálaljuk.

Spagetti a tenger gyümölcseivel Spagetti a tenger gyümölcseivel
A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2406 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
facebook