Spagetti a tenger gyümölcseivel
Spagetti marinara



Elkészítés:
1. Nagy lábasban felforrósítunk egy kevés olívaolajat, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, és kis lángon 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsompürét, a felaprított konzervparadicsomot és a paradicsomszószt. Időnként megkeverve 5-10 percig főzzük, majd megfűszerezzük
2. Amíg a mártás fő, egy másik lábosban felmelegítünk fél pohár vizet, beletesszük a megtisztított (1. kép), átmosott kagylót, és lefedve 3-5 percig pároljuk. Akkor jó, ha a kagylók kinyíltak, színük megváltozik. Amelyik nem nyílt ki, kidobjuk. A kagylókat félretesszük, főzővizét a paradicsommártáshoz öntjük.
3. Megforrósított vajon 1-2 percig pirítjuk a felszeletelt tintahalat (előzőleg a fejét levágjuk) (2. kép), a kockára vágott halfilét és a megtisztított, kierezett rákot. Ha az összes halféle átsült, a még meleg paradicsomos mártáshoz adjuk, és óvatosan összekeverjük.
4. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a forró mártással, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |