Arrabbiata mártás

Csípős paradicsommártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Arrabbiata mártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg apróra vágott füstölt szalonna
50 dkg érett, apróra vágott paradicsom
2 db apróra vágott cseresznyepaprika
vagy
2 db friss, apróra vágott chilipaprika
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát nagy konyhakéssel egészen apróra vágjuk. Felaprítjuk a chilipaprikát – ehhez érdemes gumikesztyűt viselni, így nem csípi a bőrünket Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szalonnát, a chilipaprikát, az apróra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát. Közepes lángon, időnként megkeverve 8 percig pirítjuk.

2. Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, felöntjük fél pohár vízzel, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Lefedve kb. 40 percig pároljuk; akkor jó, ha a mártás egészen sűrű és gazdag.

Arrabbiata mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Arrabbiata mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
pinterest