Fodros metélt puttanesca mártással

| Paradicsomos fodros metélt receptek , Halas fodros metélt receptek
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fodros metélt puttanesca mártással
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ adag puttanesca mártás
112 és fél dkg fodros szélesmetélt
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba, és melegen tartjuk.

2. A mártást a kifőtt tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük. Azonnal tálaljuk, tetejét meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal.

Puttanesca mártás

Kép nélkül
1 evőkanál kapribogyó
3 db csíkokra vágott ajóka
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
0.25-0.5 teáskanál őrölt cseresznyepaprika vagy
0.25-0.5 teáskanál szárított cseresznyepaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Nagy, vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a paprikát, és közepes tűzön 1 percen át folytonosan kevergetjük.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk.

3. Beletesszük a kapribogyót, a vékony csíkokra vágott ringlit, az olajbogyót, és további 15 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fodros metélt puttanesca mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Fodros metélt puttanesca mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
facebook