Spagetti primavera mártással

Spagetti tavaszi mártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti primavera mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöldspárga
15 dkg mélyhűtött fejtett bab
20 dkg zsenge, héjas zöldborsó
50 dkg spagetti
3 dkg vaj
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 és fél dl tejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, és visszatesszük a fazékba, hogy meleg maradjon.

2. A babot forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízbe öntjük, és leszűrjük. A babszemet kivesszük a héjából - általában egyszerűen ki lehet nyomni, ha mégsem, óvatosan felvágjuk a héjat, és így emeljük ki a babszemeket (1. kép).

3. A zsenge borsót a hüvelyében hagyva, szárától megtisztítjuk (2. kép), a spárgák fás végét levágjuk, és kisebb darabokra aprítjuk.

4. Vastag falú lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a zöldségeket, a tejszínt és a parmezán sajtot. Közepes lángon 3-4 percig főzzük - lényeg, hogy a borsó és a spárga megőrizze szép zöld színét, és ropogós legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült mártást a meleg tésztára öntjük, és összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Spagetti primavera mártással Spagetti primavera mártással
Spagetti primavera mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3933 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti primavera mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
cikkek