Mini pizza

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mini pizza
Adag: 2 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt mozzarella sajt
15 dkg szeletelt gomba
1 db vékonyra szeletelt cukkini
4 kisebb pizzalap
40 dkg negyedekre vágott konzerv articsókaszív
13 dkg szemes, lecsepegtetett kukoricakonzerv
1 evőkanál olaj
1 kisebb csíkokra vágott zöld húsú paprika
A sütőlemez megkenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Két sütőlemezt vékonyan megkenünk olvasztott vajjal. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zöldpaprikát, a gombát és a cukkinit. Közepes lángon 3 percig pirítjuk, vagy amíg megpuhul; hagyjuk kihűlni.

2. A pizzaalapokat megkenjük a nápolyi mártással. Rátesszük a pirított zöldségeket, valamint az articsókát és a kukoricát. Megszórjuk reszelt mozzarellával. A sütőlemezre helyezzük.

3. Mintegy 15-20 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a pizzaalap ropogósra sül. Azonnal tálaljuk.

Pizzatészta

Kép nélkül
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál
1.5 dl víz

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).

2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).

3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).

4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.

Nápolyi mártás

Kép nélkül
50 dkg darált marhafelsál vagy
10 dkg szalonna
1 dl vörösbor
5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál oregánó
5 dkg
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 csokor apróra vágott bazsalikom
1 nagyobb fej csíkokra vágott vöröshagyma
0.5 dl olívaolaj
5 szem durvára tört szegfűszeg vagy
5 szem durvára tört szegfűbors
ízlés szerint kristálycukor

Az olaj és a vaj keverékén kiolvasztjuk a kockákra vágott szalonnát, majd a pörcöket félretesszük. A megmaradt zsiradékon üvegesre futtatjuk a hagymát, majd a húst hozzáadva, azt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a bort, a paradicsomlét, a szegfűszeget, a babért, az oregánót és sózzuk. Kis lángon, gyakran kevergetve, és az elfövő folyadékot pótolva, készre főzzük.

A főzés befejezése előtti percekben adjuk hozzá a zöldfűszereket és a cukrot. Amennyiben pizza készítéséhez használjuk mozzarella sajt, más ételeknél pecorino, vagy parmezán sajt illik hozzá. A jól sikerült ragu titka az időben rejlik: kis hőfokon, akár 2 és fél órán át kell főzni. Előre elkészíthető és akár 3 napig is tárolható a hűtőben.

Mini pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Mini pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
pinterest