Burgonyás pizza hagymával és kecskesajttal

Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 és fél dkg főtt burgonya
1 és ¼ dl meleg tej
½ teáskanál kristálycukor
12 és fél dkg sima liszt
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
5 dkg friss élesztő
vagy
igény szerint szárított élesztő
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A forma kikenéséhez:
igény szerint olaj
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt
A tetejére:
5 dkg kockára vágott kecskesajt
100 dkg vékonyra szeletelt lilahagyma
20 dkg sült, csíkokra vágott piros húsú paprika
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint tört fekete bors

Elkészítés:

1. Egy kis tálban összekeverjük a tejet az elmorzsolt 5 dkg friss vagy ennek megfelelő szárított élesztővel, a cukorral és csipetnyi sóval. Letakarjuk fóliával, és meleg helyen állni hagyjuk 10 percig, vagy amíg hólyagosodni kezd. Egy nagy tálban összedolgozzuk a tört burgonyát, a lisztet meg a petrezselymet, kevés sóval, borssal és az élesztős keverékkel, amíg lágy tésztát kapunk. Lisztezett felületen 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.

2. A tésztát nagy, tiszta, vékonyan kiolajozott tálba tesszük. Letakarjuk, és meleg helyen állni hagyjuk, amíg a tészta a duplájára dagad (60-90 perc).

3. Kis lángon olajat hevítünk egy vastag aljú serpenyőben. A hagymát lefedve, és néha megkeverve 20-30 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Levesszük a tűzről.

4. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 2 perc alatt lazán átgyúrjuk. Jól kiolajozunk egy nagyobb vagy két kisebb pizzaformát. Belenyomkodjuk a tésztát. Rátesszük a hagymát, a piros húsú paprikát, az olajbogyót és a kecskesajtot, meghintjük tört fekete borssal. Körülbelül 20-25 percig sütjük, és azonnal tálaljuk.

A hagymát egy nappal korábban elkészíthetjük. Kis lángon pirítsuk, hogy édes és finom legyen. Ügyeljünk arra, hogy ha megég, keserű lesz.
Burgonyás pizza hagymával és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2048 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Burgonyás pizza hagymával és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
pinterest