Burgonyás pizza hagymával és kecskesajttal



Elkészítés:
1. Egy kis tálban összekeverjük a tejet az elmorzsolt 5 dkg friss vagy ennek megfelelő szárított élesztővel, a cukorral és csipetnyi sóval. Letakarjuk fóliával, és meleg helyen állni hagyjuk 10 percig, vagy amíg hólyagosodni kezd. Egy nagy tálban összedolgozzuk a tört burgonyát, a lisztet meg a petrezselymet, kevés sóval, borssal és az élesztős keverékkel, amíg lágy tésztát kapunk. Lisztezett felületen 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.
2. A tésztát nagy, tiszta, vékonyan kiolajozott tálba tesszük. Letakarjuk, és meleg helyen állni hagyjuk, amíg a tészta a duplájára dagad (60-90 perc).
3. Kis lángon olajat hevítünk egy vastag aljú serpenyőben. A hagymát lefedve, és néha megkeverve 20-30 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Levesszük a tűzről.
4. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 2 perc alatt lazán átgyúrjuk. Jól kiolajozunk egy nagyobb vagy két kisebb pizzaformát. Belenyomkodjuk a tésztát. Rátesszük a hagymát, a piros húsú paprikát, az olajbogyót és a kecskesajtot, meghintjük tört fekete borssal. Körülbelül 20-25 percig sütjük, és azonnal tálaljuk.