Paradicsomos lepény olajbogyóval

Adag: 1 sütőforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
25 dkg sima liszt
9 dkg kockára vágott vaj
1 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
22 dkg reszelt gruyere sajt
12 és fél dkg kimagozott, szeletelt olajbogyó
6 kisebb hámozott, tört paradicsom
2 evőkanál friss, finomra aprított bazsalikom
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál csípős mustár
másfél dkg vaj
3 fej vékonyra szeletelt hagyma

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Egy 20 cm átmérőjű kerek formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Meghintjük liszttel, a felesleget lerázzuk.

2. A lisztet és a vajat robotgéppel mintegy fél percig dagasztjuk, amíg finoman morzsolódó lesz. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, további fél percig dagasztjuk. Vékonyan lisztezett felületen cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva 30 percre behűtjük.

3. Az olajat és a mustárt simára keverjük.

4. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibéleljük vele az előkészített sütőformát. A tésztát lefedjük sütőpapírral. A papírra szárazbabot terítünk, 15 percig sütjük, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a papírt meg a babot, a tésztát hagyjuk hűlni. A mustár-olaj keveréket a tésztára öntjük.

5. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, puhára pároljuk benne a paradicsomot és a hagymát. Levesszük a tűzről. A felesleges folyadékot leöntjük. A paradicsomos keveréket a tésztára kanalazzuk. Összekeverjük a cukrot, a bazsalikomot és az olajbogyót, majd a paradicsomos masszára terítjük. Megszórjuk a reszelt sajttal. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg a tészta ropogós lesz, és a sajt megpirul.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Paradicsomos lepény olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1951 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Paradicsomos lepény olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
tippek, fortélyok