Póréhagymás lepény

Póréhagymás quiche

Adag: 1 egész (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 és fél dkg sima liszt
12 és fél dkg hideg, kockára vágott vaj
15 dkg rukkola
1 nagyobb finomra vágott póréhagyma
1 és ¼ dl tejszín
1 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
2 gerezd passzírozott fokhagyma
2 db tojás
1 és ¼ dl tej
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. A rukkolát megmossuk, a felesleges vizet lerázzuk róla; a leveleket finomra aprítjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk. Ujjheggyel, gyors mozdulatokkal eldolgozzuk benne a vajat, amíg finoman morzsolódó tésztát kapunk. Hozzáadjuk a vizet, és lágy tésztát készítünk. Vékonyan lisztezett felületen simára gyúrjuk. Fóliával letakarva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A tésztát két fólia között kinyújtjuk úgy, hogy befedje egy 23 cm átmérőjű, nem mély sütőlemez alját. A tésztával bélelt tepsit sütőpapírral fedjük le. Száraz babot vagy lencsét terítünk szét a papíron. A tésztát 10 percig sütjük, aztán kivesszük, eltávolítjuk a papírt, valamint a babot vagy a lencsét. A tésztát visszatesszük a sütőbe, és még 5 percig sütjük, vagy amíg halványsárga lesz. A sütőt átállítjuk 180 °C-ra.

4. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a póréhagymát és a fokhagymát, és kevergetve 5 percig pirítjuk, vagy amíg a póréhagyma megpuhul. Hozzáadjuk a rukkolát, és kis lángon 1 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. A hagymás keveréket a tésztára simítjuk. Egy tálban simára keverjük a tojást, a tejet és a tejszínt. A hagymás keverékre öntjük, és 180 °C-on 50 percig sütjük, vagy amíg aranysárga lesz és megszilárdul. Ízlés szerint bazsalikomlevelekkel és esetleg parmezánforgáccsal tálaljuk.

Póréhagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2718 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Póréhagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
van itthon