Paradicsomos-mozzarellás lepény

Adag: 1 darab (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db paradicsom
22 dkg szeletelt mozzarella sajt
1 evőkanál olívaolaj
6 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tésztához:
18 és fél dkg sima liszt
10 dkg darabolt vaj
1 db tojás
2 evőkanál hideg víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet és a vajat robotgéppel addig keverjük, amíg finom és morzsolódó lesz. Kis tálban összekeverjük a tojást és a vizet. Állandó keverés mellett a liszthez adjuk; addig dagasztjuk, amíg összeáll. Lisztezett felületre borítjuk; kis cipót formálunk belőle. Fóliával letakarva 20 percre a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy kibélelhessünk vele egy 23 cm átmérőjű kerek sütőformát. A tésztát a formába tesszük, kilógó széleit levágjuk. Akkora sütőpapírt vágunk, hogy befedje a tésztával bélelt sütőformát. Lefedjük vele a tésztát, majd száraz babot vagy lencsét terítünk szét rajta egyenletesen. 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a papírt és a

babot vagy a lencsét. További 10 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranysárga lesz; kihűtjük. A sütőt 180 °C-ra állítjuk.

3. A paradicsomokat félbevágjuk; meghintjük sóval, és meglocsoljuk az olajjal. Sütőlemezre tesszük a vágott felével felfelé, és 15 percig sütjük. A paradicsomot a vágott felével felfelé egyenletesen elosztjuk a tésztán. A mozzarella szeleteket és az újhagymát a paradicsomszeletek közé tesszük; megszórjuk rozmaringgal, sóval, borssal, majd 10 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig hagyjuk hűlni, csak azután tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Paradicsomos-mozzarellás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Paradicsomos-mozzarellás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
van itthon