Gőzölt csokoládépuding

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Gőzölt csokoládépuding
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg apróra darabolt étcsokoládé
8 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csipet
3 db felvert tojás
15 dkg barna cukor
12 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
igény szerint olaj
Az öntethez:
2 evőkanál vaj
8 dkg barna cukor
másfél dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Hat kis desszertformát vékonyan kivajazunk.

2. A vajat és a cukrot habosra keverjük. Tovább keverve apránként hozzáadjuk a felvert tojásokat. Beleszitáljuk a sót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport, szintén elkeverjük, végül a kétféle csokoládét is hozzáadjuk.

3. A tésztát elosztjuk a formákban. Olajjal vékonyan bekent alufólia darabokkal lefedjük a formákat - a fóliát szorosan lehajtogatva a szélükön, hogy jól záródjon. A sütőformákat tepsibe helyezzük, és a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a formák feléig érjen. A tepsit 50 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A tészta akkor sült át, ha már nem ragad a közepébe szúrt tűre. A formákat kivesszük a tepsiből, és félretesszük őket.

4. A tejszínt, a cukrot és a vajat takaréklángon felforraljuk. Ha a cukor teljesen felolvadt, a keveréket átöntjük egy meleg kiöntőedénybe.

5. Késsel meglazítjuk a formákban a pudingok szélét, majd tálra borítjuk őket. Az öntettel együtt melegen tálaljuk.

Gőzölt csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Gőzölt csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
van itthon