Burgonya avokádó-salsával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonya avokádó-salsával
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg újburgonya
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint tengeri só
A tálaláshoz:
igény szerint tejföl
Az avokádó salsához:
1 db apróra vágott avokádó
1 db finomra aprított paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb piros, finomra aprított chilipaprika
1 kisebb finomra aprított lilahagyma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 db finomra aprított őszibarack

Elkészítés:

1. Az újburgonyát nagy, nem tapadó edénybe tesszük, meghintjük az olívaolajjal és a tengeri sóval.

2. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 40 percig sütjük, vagy amíg aranysárga és ropogós lesz.

3. Az avokádó-salsához egy tálban összekeverjük az összenyomott fokhagymagerezdet, a finomra aprított piros chilipaprikát, a finomra aprított lila hagymát, a felaprított avokádót, a citromlét, az aprított friss korianderzöldet, a finomra aprított paradicsomot és az ugyancsak finomra aprított őszibarackot. A burgonyát tejföllel és avokádó-salsával kínáljuk.

Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Burgonya avokádó-salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Burgonya avokádó-salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
twitter