Kakaós palacsinta egzotikus gyümölcsökkel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kakaós palacsinta egzotikus gyümölcsökkel
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kakaópor
5 dkg liszt
1 csipet
½ db felvert tojás
másfél dl tej
A megszóráshoz:
igény szerint porcukor
A sütéshez:
igény szerint olaj
A töltelékhez:
10 dkg tisztított, negyedelt eper
12 és fél dkg mascarpone
½ db hámozott, kockára vágott mangó
5 dkg joghurt
ízlés szerint porcukor
1 db maracuja

Elkészítés:

1. A töltelék elkészítéséhez egy tálba tesszük a joghurtot, a mascarponét és ízlés szerint a porcukrot. Hozzákeverjük a mangót és az epret. A maracuját kettévágjuk, a húsát kivájjuk, és a magokkal együtt a mangóhoz és az eperhez adjuk, összekeverjük, és félretesszük.

2. A palacsintához a lisztet, a kakaóport és a sót tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a tojást. Összekeverjük, majd a tejjel fokozatosan felhígítjuk, amíg csomómentes, lágy masszát kapunk. A tál oldalára ragadt lisztet is belekeverjük. A letakart palacsintatésztát 20 percig állni hagyjuk. Egy 18 cm átmérőjű palacsintasütőben olajat forrósítunk, és a palacsintatésztából egy merőkanálnyit vékony rétegben eloszlatunk rajta. A palacsinta egyik oldalát közepes vagy erős lángon sütjük 1 percig, majd megfordítjuk, és még fél vagy egy percig sütjük a másik oldalát, amíg a tészta megszilárdul.

3. Az elkészült palacsintát tányérra csúsztatjuk. A fenti műveletsort addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. A már elkészült palacsinták közé sütőpapírt helyezünk, és melegen tartjuk őket. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, a tetejüket meghintjük porcukorral.

Az érett mangó színe a zöldtől a rózsapirosig terjedhet, a húsáé pedig a sárgától a narancs színűig. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amely nyomásra enged egy kicsit.
Kakaós palacsinta egzotikus gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Kakaós palacsinta egzotikus gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
twitter