Áfonyás csokoládépuding rumos öntettel

| , Áfonyás gőzpuding receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Áfonyás csokoládépuding rumos öntettel
Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fekete áfonya
½ teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
2 db tojás
12 dkg barna cukor
12 dkg puha vaj
2 evőkanál kakaópor
A díszítéshez:
ízlés szerint fekete áfonya
Az edény kikenéséhez:
kevés vaj
Az öntethez:
1 evőkanál rum
10 dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál juharszirup
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. Egy nagy pudingformát kivajazunk. Egy 7-10 cm magas, nagy serpenyőben vizet forralunk.

2. A vajat, a cukrot, a tojásokat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az áfonyát. A tésztát a pudingformába kanalazzuk, és két réteg sütőpapírral szorosan lefedjük. A formát beleállítjuk a forrásban levő vízbe úgy, hogy a pereme ne kerüljön a víz alá. A pudingot 60 percen át gőzöljük, szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet.

3. Öt perccel a gőzölés vége előtt gyenge tűzön folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a rumos öntet hozzávalóit. Az elkészült pudingot levesszük a tűzről, és eltávolítjuk róla a sütőpapírt. A szélét késsel körben meglazítjuk, és a pudingot tálra borítjuk. A rumos öntettel meglocsoljuk, áfonyaszemekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Áfonyás csokoládépuding rumos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1361 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Áfonyás csokoládépuding rumos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
recept beküldése