Sült gyümölcs csokoládés morzsával

Almás-barackos crumble

| Almás-barackos crumble receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült gyümölcs csokoládés morzsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört étcsokoládé
45 dkg hámozott, szeletelt alma
5 dkg zabpehely
4 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál vaj
10 dkg liszt
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. A sárgabarackot lecsepegtetjük, a levéből 4 evőkanállal félreteszünk. A sárgabarackot az almaszeletekkel kivajazott hőálló tálba tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a befőtt levét.

2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és a kockákra vágott vajjal morzsává dolgozzuk össze. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a cukrot és a csokoládét.

3. A morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, és nagyjából - lazán, nyomkodás nélkül - elegyengetjük rajtuk. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Sült gyümölcs csokoládés morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1825 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Sült gyümölcs csokoládés morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
pinterest