Sült gyümölcs csokoládés morzsával
Almás-barackos crumble
Desszertek | Almás-barackos crumble receptek
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sárgabarackot lecsepegtetjük, a levéből 4 evőkanállal félreteszünk. A sárgabarackot az almaszeletekkel kivajazott hőálló tálba tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a befőtt levét.
2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és a kockákra vágott vajjal morzsává dolgozzuk össze. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a cukrot és a csokoládét.
3. A morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, és nagyjából - lazán, nyomkodás nélkül - elegyengetjük rajtuk. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.