Angol csokoládépuding

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Angol csokoládépuding
Adag: 1 sütőforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg kakaópor
3 dl fekete, forró kávé
8 dkg olvasztott vaj
6 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db tojás
2 evőkanál barna cukor
6 dkg apróra vágott pekándió
A kikenéshez:
kevés vaj
A szóráshoz:
igény szerint porcukor
A tálaláshoz:
igény szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Egy 1,2 literes, alacsony peremű, hőálló tálat kevés vajjal kikenünk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a fahéjat egy nagy tálba szitáljuk. A vajat belemorzsoljuk, és 9 dkg cukorral, majd a tojással együtt alaposan összekeverjük. A tésztát a hőálló tálba öntjük, és megszórjuk a dióval és a barna cukorral.

2. A feketekávét a maradék cukorral ízesítjük, és óvatosan meglocsoljuk vele a pudingot.

3. A pudingot 160 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, vagy amíg a tészta közepe is megszilárdul. A tetejét porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.

Angol csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Angol csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
tippek, fortélyok