Kenyérpuding csokoládéöntettel
Kenyérfelfújt csokoládéöntettel



Elkészítés:
1. Egy lapos tűzálló tálat kivajazunk. A kenyérszeleteket feldaraboljuk, és a formába rétegezzük.
2. A tejet, a sűrített tejet és a kakaóport időnként megkeverve lábosban langyosra melegítjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, és a krémet alaposan felverjük.
3. A krémet a kenyérdarabokra öntjük, ügyelve, hogy teljesen beborítsa őket. Frissen tartó fóliával letakarva 60-120 percen át a hűtőben pihentetjük. A felfújtat 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, majd 5 percig állni hagyjuk.
4. Az öntet hozzávalóit folyamatosan keverve felmelegítjük, amíg teljesen elvegyülnek egymással
5. A csokoládés kenyérfelfújtat porcukorral meghintjük, és a forró csokoládéöntettel azonnal tálaljuk.