Csokoládékrémes pite diós morzsával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládékrémes pite diós morzsával
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
12 dkg darabolt vaj
1 teáskanál hideg víz
A tetejére:
8 dkg pirított pekándió
10 dkg barna cukor
1 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
23 dkg durvára tört étcsokoládé
2 db tojás
másfél dl zsíros tejszín
másfél dl tej

Elkészítés:

1. A keverőtálba szitált lisztet és sütőport összemorzsoljuk a vajjal, a cukorral, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy puha tésztát kapjunk Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.

2. A sütőt előmelegítjük. A kinyújtott tésztával kibélelünk egy 23 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaformát. A tésztát megszurkáljuk villával, sütőpapírral letakarjuk, és szárazbabot szórunk rá. 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, a babot, és a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük.

3. A tejszínt és a tejet felforraljuk. Levesszük a tűzről, beledobjuk a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Ezután belekeverjük a felvert tojásokat. A csokoládékrémet a tésztára öntjük, és a süteményt még 15 percre visszatesszük a sütőbe. A pitét sütés után 60 percig pihentetjük.

4. Tálalás előtt elkészítjük a torta tetejére kerülő morzsát. A hozzávalókat aprítógépben felaprítjuk és összekeverjük. (Ha nincs ilyen gépünk, nagy késsel apró darabokra vágjuk a diót és a csokoládét, a mandulás aprósüteményt összetörjük, és az így előkészített hozzávalókat összekeverjük a kakaóporral és a cukorral.) A diós morzsával megszórt pitét felszeletelve tálaljuk.

Csokoládékrémes pite diós morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládékrémes pite diós morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
facebook