Csokoládékrémes pite habkoronával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládékrémes pite habkoronával
Adag: 1 tortaforma (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál vaj
A fehérjehabhoz:
1 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez:
10 dkg olvasztott étcsokoládé
4 evőkanál kristálycukor
6 dl tej

Elkészítés:

1. A (lehetőleg Graham-) kekszet zacskóba téve összetörjük, és egy nagy tálba szórjuk. A takaréklángon megolvasztott vajat ráöntjük a morzsára, és alaposan elvegyítjük egymással a két alapanyagot. A masszát belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljába és oldalára.

2. A tojássárgájákat, a cukrot és a keményítőt egy nagy tálban krémes állagúra verjük. A tejet egy vastag aljú lábosban felforraljuk, és állandóan keverve lassan a tojáskrémhez adjuk.

3. A keveréket visszaöntjük a lábosba, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Az edényt a tűzről levéve, hozzákeverjük a krémhez a felolvasztott csokoládét. A csokoládékrémet ráöntjük a sütőformába nyomkodott masszára.

4. A tojásfehérjéket egy szárazra törölt, tiszta tálban kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukor kétharmadát, amíg a hab kifényesedik, majd beleszórjuk a maradék cukrot, és belecsepegtetjük a vaníliaaromát.

5. A csokoládékrémre rákanalazzuk a fehérjehabot, amelyet még tetszetősebbé tehetünk, ha egy kanál hátával kis mélyedéseket nyomunk bele. A 160 °C-ra előmelegített sütő középső rácsára helyezve 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy langyosan tálaljuk.

Csokoládékrémes pite habkoronával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládékrémes pite habkoronával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
facebook