Bostoni krémes pite

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bostoni krémes pite
Adag: 1 tortaforma (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
vagy
20 dkg durvára tört csokoládé
másfél dl felvert tejszín
A töltelékhez:
2 evőkanál cseresznyepálinka
15 dkg durvára tört étcsokoládé
3 db tojás
15 dkg liszt
1 evőkanál porcukor
1 csipet
1 kávéskanál vaníliaaroma
4 dl tej
másfél dl joghurt

Elkészítés:

1. A kinyújtott tésztával kibélelünk egy 23 cm átmérőjű (szétszedhető) tortaformát. A tésztát villával megszurkáljuk, sütőpapírt, majd szárazbabot teszünk rá. A 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, és a tésztát további 5 percre visszatesszük a sütőbe. A megsült tésztát fémrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

2. A tojásokat a cukorral hőálló tálban habosra verjük. Beleszitáljuk a lisztet, a porcukrot és a sót, majd hozzákeverjük a vaníliaaromát.

3. Egy kis edényben felforraljuk a tejet és a joghurtot, és a krémre öntjük. A hőálló tálat gőz fölé helyezzük. Addig kavargatjuk a sodót, amíg kissé ráragad a fakanálra.

4. Egy másik edényben a csokoládét felolvasztjuk a cseresznyepálinkában, majd hozzákeverjük a sodóhoz. A tűzről levéve a csokoládékrémet hideg vízbe állítjuk, hogy kihűljön.

5. A krémet a pitére öntjük. A tetején egyenletesen elkenjük a habbá vert tejszínhabot, végül csokoládéforgácsokkal vagy -szivarkákkal díszítjük.

A csokoládét zöldséghámozóval tudjuk nagyon vékony forgácsokra faragni.

Omlós tészta

Omlós tészta
10 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1 nagy csipet kristálycukor
1-2 csepp vaníliaaroma
1 nagy csipet
1 db tojás

1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyérre emlékeztessen (2. kép).

2. A közepébe mélyedést nyomunk, és a 2-3 teáskanál vízzel kissé felvert tojást a vaníliaaromával együtt a közepébe öntjük (3. kép).

3. A szárazanyagokat széles pengéjű késsel vagy keverőlapáttal apránként beleforgatjuk, hogy a tészta összeálljon (4. kép). Ha nagyon ragad, kevés lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre borítjuk, cipót formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk. Felhasználás előtt frissen tartó fóliába csavarva 20 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. 55 dkg tésztát kapunk.

Bostoni krémes pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4989 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Bostoni krémes pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
recepttár