Narancsos makadámdió-tortácska

| , Diós tortlett receptek
Adag: 6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint porcukor
A töltelékhez:
25 dkg makadámdió
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 csipet
1 db kissé felvert tojás
2 dkg olvasztott, sótlan vaj
5 dkg lágy barna cukor
2 evőkanál világos juharszirup
vagy
2 evőkanál világos kukoricaszirup
Az omlós tésztához:
3 evőkanál hideg víz
10 dkg hideg, darabolt vaj
18 és fél dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a vajat. Ujjheggyel morzsoljuk bele, és gyors ujjmozdulatokkal dolgozzuk morzsásra a tésztát. Keverjük bele majdnem az összes vizet. Lapos késsel gyúrjuk kemény tésztává, ha kell, adjunk még hozzá vizet. Borítsuk vékonyan lisztezett deszkára, és formáljuk cipóvá. Osszuk 6 egyenlő részre, nyújtsuk körökké, és béleljünk ki vele hat 8 cm-es kis pástétomformát, majd tegyük hűtőbe 15 percre. Sütőpapírból vágott körökkel takarjuk le a tésztát, a papírra egyenletesen szórjunk szárazbabot vagy nyers rizst. Süssük 15 percig, távolítsuk el a nehezéket és a papírt, majd süssük további 10 percig, amíg aranybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A makadámdiót egy rétegben tegyük lapos tepsire. Süssük 8 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Tegyük félre hűlni.

3. A diót egyenletesen osszuk el a tortákon. Kézi habverővel keverjük simára a szirupot és a barna cukrot, a vajat, a tojást és a narancshéjat 1 csipetnyi sóval. A keveréket öntsük a dióra, és süssük 20 percig, amíg megszilárdul és enyhén megbarnul. Porcukorral díszítsük.

Narancsos makadámdió-tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1135 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Narancsos makadámdió-tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
google+