Édes wonton

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes wonton
Adag: 6-8 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kimagozott, apróra vágott datolya
2 db finomra aprított banán
4 és fél dkg durvára tört mandula
½ teáskanál őrölt fahéj
A meghintéshez:
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a datolyát, a banánt, a mandulát és a fahéjat. 2 teáskanál gyümölcskeveréket egy wonton-lap közepére teszünk, a széleit megkenjük vízzel. Egy másik wonton-lapot úgy teszünk rá elfordítva, hogy a tésztalapok együtt csillag alakúak legyenek.

2. A wonton-lapokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára tesszük. Ugyanezt megismételjük a többi hozzávalóval, ügyelünk arra, hogy a wonton-lapokat ne rakjuk egymásra egy halomban, nehogy összeragadjanak.

3. Egy nagy serpenyőben mérsékelten forróra hevítjük az olajat; kis adagokban beletesszük a wonton csillagokat, és 2 percig sütjük, vagy míg ropogósak és aranyszínűek lesznek.

Papírtörlőn lecsepegtetjük. Tálalás előtt a csillagokat kissé meghintjük porcukorral.

Édes wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1338 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Édes wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél