Mandulakocsonya

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulakocsonya
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál mandulaaroma
30 dkg friss, kimagozott cseresznye
vagy
3 db hámozott, cikkekre vágott mandarin
5 dl hideg víz
9 dkg porcukor
2 teáskanál agar-agar
1 ⅔ dl sűrű kondenzált tej

Elkészítés:

1. Egy kis lábosba tesszük a vizet és a cukrot. Rászórjuk az agar-agart. A keveréket felforraljuk, majd lassú tűzön 1 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kondenzált tejet és a mandulaeszenciát.

2. A keveréket egy lapos, 18 x 28 cm-es formába öntjük, hogy megszilárduljon. Legalább 60 percen át hűtjük.

3. A kocsonyát rombusz alakban felvágjuk, és a lehűtött gyümölccsel tálaljuk.

Az agar-agar a zselatinhoz hasonlít, de nem kell a hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon. Ha nem kapható, használhatunk 3 teáskanál zselatinport, amit 1,25 dl hideg vízben feloldunk, hogy megpuhuljon. Belekeverjük a víz és a cukor keverékébe, felforraljuk, majd levesszük a tűzről - nem kell lassú tűzön főzni. A fenti módon folytatjuk, de a kocsonyát 5 órára kell a hűtőbe tenni.
Mandulakocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1802 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Mandulakocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek