Mandulakocsonya
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy kis lábosba tesszük a vizet és a cukrot. Rászórjuk az agar-agart. A keveréket felforraljuk, majd lassú tűzön 1 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kondenzált tejet és a mandulaeszenciát.
2. A keveréket egy lapos, 18 x 28 cm-es formába öntjük, hogy megszilárduljon. Legalább 60 percen át hűtjük.
3. A kocsonyát rombusz alakban felvágjuk, és a lehűtött gyümölccsel tálaljuk.
Az agar-agar a zselatinhoz hasonlít, de nem kell a hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon. Ha nem kapható, használhatunk 3 teáskanál zselatinport, amit 1,25 dl hideg vízben feloldunk, hogy megpuhuljon. Belekeverjük a víz és a cukor keverékébe, felforraljuk, majd levesszük a tűzről - nem kell lassú tűzön főzni. A fenti módon folytatjuk, de a kocsonyát 5 órára kell a hűtőbe tenni.