Édes fekete rizs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes fekete rizs
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fekete rizs
5 dl kókusztej
3 evőkanál kókuszkrém
3 evőkanál kukoricapép
10 dl hideg víz
3 evőkanál porcukor
3 db friss, csíkokra vágott pandanlevél
9 dkg lágy barna cukor
vagy
9 dkg reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. Egy nagy üveg- vagy kerámiatálba tesszük a rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A rizst legalább 8 órán át áztatjuk, vagy egy egész éjszakán át. A rizst lecsepegtetjük, és áttesszük egy közepes méretű lábosba a vízzel együtt. Gyakran megkeverve, lassan felforraljuk, majd a hőfokot csökkentve, lassú tűzön főzzük 20 percig, vagy míg megpuhul. Lecsepegtetjük.

2. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben addig hevítjük a kókusztejet, míg majdnem forr. Beletesszük a pálmacukrot, a porcukrot és a csomóba kötött pandanusz leveleket, és addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Beletesszük a rizst, és forrás nélkül 3-4 percig keverjük.

3. A tűzhelyet kikapcsoljuk, a lábost lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az ízeket. A pandanusz leveleket kivesszük. A rizst melegen tálaljuk a kókuszkrémmel és a kukoricapéppel.

Édes fekete rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Édes fekete rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek