Kókuszfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszfagylalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dl kókuszkrém
3 ¾ dl tejszín
másfél dkg csíkokra vágott kókuszdió
2 db tojás
12 és fél dkg porcukor
¼ teáskanál
1 teáskanál vaníliakivonat
A körítéshez:
ízlés szerint friss menta

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű lábosba tesszük a kókuszkrémet és a tejszínt. Közepes hőfokon, forralás nélkül 2-3 percig keverjük. A tűzről levéve lefedjük, és melegen tartjuk.

2. Egy nagy tűzálló tálba tesszük a tojásokat, a tojássárgákat, a cukrot, a sót és a vaníliaeszenciát. Elektromos habverővel a keveréket 2-3 percig verjük, míg habos lesz és besűrűsödik.

3. A tálat egy lábos lassú tűzön forró víz fölé helyezzük. Folytatjuk a tojáskeverék felverését, miközben apránként hozzáadjuk a meleg kókuszkeveréket, 0,5 dl-t egyszerre, míg az összes kókuszkeveréket hozzáadtuk, és a sodó besűrűsödik. Ez a folyamat kb. 10 percig tart. A keverék híg krém állagú lesz, és könnyen bevonatot képez egy kanál hátán. Nem szabad hagyni, hogy felforrjon, mert akkor összecsomósodik!

4. A keveréket átöntjük egy hideg tálba, lefedve félretesszük hűlni; hűtés közben időnként megkeverjük. Amikor kihűlt, a keveréket egy lapos tortasütő-fémtepsibe öntjük, lefedve kb. 90 percen át mélyhűtjük, míg félig megfagy.

5. A fagylaltot gyorsan egy robotgépbe kanalazzuk, és 30 másodpercig keverjük, vagy míg sima lesz. A fagylaltot visszaöntjük a formába, vagy egy műanyag tartóba tesszük, és lefedve teljesen mélyhűtjük.

6. A kókuszcsíkokat egy tepsiben szétterítjük, és 150 °C-os (gáz 2. fokozat) sütőben kb. 10 percig pirítjuk, míg sötét aranyszínű lesz, időnként megrázogatjuk a tepsit. A kókuszt kivesszük a tepsiből, nehogy megégjen, és félretesszük hűlni. A fagylaltgombócokat kókuszcsíkokkal megszórva és mentával díszítve kínáljuk.

A fagylaltot tálalás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, vagy míg egy kissé megpuhul.
Kókuszfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kókuszfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár