Kesudiós habcsóktorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kesudiós habcsóktorta
Adag: 1 egész (8-10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint csokoládéforgács
ízlés szerint kakaópor
A kesudiós habcsókhoz:
30 dkg kesudió
2 teáskanál fehér ecet
2 teáskanál vaníliakivonat
37 és fél dkg porcukor
A töltelékekhez:
25 dkg puha vaj
4 evőkanál kakaókrémlikőr
2 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál narancslikőr
12 és fél dkg porcukor

Elkészítés:

1. A kesudiós habcsóklapokhoz a sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy tepsiben szétterítjük a kesudiót, és a sütőben pirítjuk 5 percig, vagy míg aranyszínű lesz, időnként megkavarva megforgatjuk, gyakran ellenőrizzük, nehogy megégjen. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. A kenudiót egy robotgépbe tesszük, és a gépet rövid szakaszokban működtetve finomra daráljuk.

2. A sütő hőmérsékletét 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) csökkentjük. Négy sütőlemezt kibélelünk tapadásmentes sütőpapírral, és mindegyik papírra rajzolunk egy 21 cm átmérőjű kört.

3. Egy nagy, tiszta, száraz tálban felverjük a tojásfehérjét, míg lágy csúcsok jelennek meg rajta. Apránként hozzáadjuk a cukrot, minden alkalommal jól felverjük, míg a tojásfehérje sűrű és fényes lesz. Egy fémkanállal beleforgatjuk a vaníliát, az ecetet és a darált kesudiót.

4. A keveréket négy egyenlő részre osztjuk a négy papírlapon, és óvatosan a körök széléig kenjük. A habcsókokat 45 percig sütjük, vagy míg ropogósak lesznek. A sütőt kikapcsoljuk, és a habcsókokat a sütőben hagyjuk kihűlni, a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyjuk.

5. A kakaós töltelékhez egy tálba tesszük a vajat, a porcukrot és a kakaólikőrt, és könnyű habbá verjük fel. A világos töltelékhez egy másik tálba tesszük a tejszínt, a narancslikőrt és a vaníliaeszenciát, és felverjük, míg lágy csúcsok jelennek meg rajta.

6. Egy tálra teszünk egy kerek habcsóklapot, és óvatosan megkenjük a kakaós keverék felével. A tetejére teszünk egy másik kerek habcsóklapot, és megkenjük a világos keverék felével. Megismételjük a többi kerek habcsóklappal, a kakaós és a világos keverékkel.

7. A habcsóktorta tetejét díszíthetjük csokoládéforgácsokkal, és meghinthetjük egy kis kakaóporral. Tálaláskor óvatosan felszeleteljük.

Kesudiós habcsóktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kesudiós habcsóktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
twitter