A tenger gyümölcsei fűszerekkel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg nyers garnélarák
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
dl áttört paradicsompüré
3 evőkanál olaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál lágy barna cukor
vagy
1 teáskanál reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk. A kalmárt 6 cm-es négyzetekre vágjuk, és a húsát egy éles késsel rombuszformára beirdaljuk. A kagylókat lesúroljuk, a szakállukat eltávolítjuk.

2. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat; beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és közepes hőfokon 3-5 percig pároljuk, vagy míg a hagyma megpuhul.

3. Hozzáadjuk a kurkumát, a chiliport és a paprikát, és kb. 2 percig pároljuk, míg az olaj kezd szétválni a fűszerektől.

4. A serpenyőbe tesszük a tenger gyümölcseit, és gyors tűzön 3-5 percig sütjük, vagy míg a garnélák rózsaszínűek lesznek. Belekeverjük a paradicsompürét és a cukrot, és keverve sütjük, míg a szósz átmelegszik. Rizzsel vagy metélt tésztával tálaljuk.

A tenger gyümölcsei fűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4005 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
A tenger gyümölcsei fűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj